Menu Sluiten

Podcast van ZwareBotten.nl

Als jij klaar bent met excuses kan je eindelijk gaan leven. Door andere keuzes te maken openen er zich nieuwe deuren en zullen er dingen gaan veranderen.

Dit hoef je gelukkig niet alleen te doen. Naast de informatie en tips die je hier vindt zijn er nog talloze mensen die jou voor zijn gegaan. Die door een verandering in hun leven jou kunnen inspireren. Hoe cool is het dat zij hun verhaal met jou willen delen?

Podcast door Maurice van den Heuvel

In de podcast ZwareBotten.nl bespreek ik met gasten hun ware verhaal over veranderingen. Veranderingen met impact doordat zij andere keuzes hebben gemaakt. We bespreken deze ervaringen echter niet zomaar. Elke aflevering hebben we een thema waar jij ook mee worstelt of waar je huizenhoog tegen op kijkt.

Welke thema’s bespreken we dan? Nou eigenlijk de thema’s die je ook in de artikelen aantreft:

  • mindset
  • geld
  • purpose
  • carrière

Serie afleveringen in de podcast

Behalve de afleveringen met interessante gasten breng ik ook een aantal podcasts uit in een serie. Deze afleveringen hebben dan een samenhangend thema. Welke series kan je de komende tijd allemaal verwachten?

De 7 eigenschappen van effectief leiderschap

Dit uitzonderlijk populaire model van Stephen R. Covey is wereldwijd bekend. Deze eigenschappen je eigen maken kan echter een fikse kluif zijn. Hoe hebben anderen deze eigenschappen zich eigen gemaakt? En wat heeft het hen opgeleverd? Je ontdekt het binnenkort op de podcast.

Eigenschap 1: Wees proactief
Buitengewone resultaten behalen door consequent je reactie te kiezen en vanuit je cirkel van invloed energie te richten op wat voor jou belangrijk is.

Eigenschap 2: Begin met het eind in gedachten
De ontwikkeling van een resultaat-gerichte mindset. Het bepalen van het kompas voor jouw leven in de verschillende rollen die je hebt.

Eigenschap 3: Belangrijke zaken eerst
Je focus en energie richten op doelen die in lijn zijn met je kompas, in plaats van te reageren op urgente zaken van anderen. Je krijgt praktische handvaten hoe dit te doen in een wekelijkse cadans van plannen.

Eigenschap 4: Denk win-win
Effectiever samenwerken door relaties met hoog vertrouwen te bouwen.

Eigenschap 5: Eerst begrijpen, dan begrepen worden
Anderen beïnvloeden door het ontwikkelen van een duidelijk inzicht in hun behoeften en opvattingen en wederzijds begrip.

Eigenschap 6: Creëer synergie
Samen innovatieve oplossingen ontwikkelen die de diversiteit maximaal benutten. Het geheel is meer dan de som der delen.

Eigenschap 7: Houd de zaag scherp
De motivatie, energie en werk-leven balans verbeteren door tijd te maken voor jezelf en jouw duurzame inzetbaarheid.

De Creatiespiraal van Marinus Knoope

Nog een meesterwerk van iemand die goed heeft begrepen hoe de wereld in elkaar zit is de Creatiespiraal. Een boek van Marinus Knoope waarin hij uit de doeken doet hoe je werkelijk een resultaat kan behalen in 12 haalbare stappen.

De stappen zijn: wensen, verbeelden, geloven, uiten, netwerken, plannen, handelen, volharden, ontvangen, waarderen, ontspannen.

Overige podcast series

Natuurlijk zijn er nog meer modellen en we zullen deze ook de revue laten passeren. Denk dan aan de Piramide van Maslow, het DISC model en de 8 factoren van eigenaarschap.